Хората ни гласуваха доверие заради последователните позиции и ясните политикиЗа

...
 Хората ни гласуваха доверие заради последователните позиции и ясните политикиЗа
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Премахване на ДДС за храни, лекарства и книги

 
Хората ни гласоподаваха доверие поради поредните позиции и ясните политики За балотажа - непоискана поддръжка не се дава Никой не управлява социолозите. Те са рекламни организации на партиите Ще работим за унищожаване на институцията основен прокурор Искаме опазване на българския лев и недопускане на замяната му с евро В бюджета за 2022 година ще се борим за поддръжка на двойките с репродуктивни проблеми, споделя ръководителят на Възраждане доктор Костадин Костадинов в особено изявление за
 

- Д-р Костадинов, Възраждане е огромната изненада на парламентарните избори - нова партия в Народното събрание. Каква е оценката Ви за представянето на партията?

- Мисля, че е изненада за тези, които дълго време пренебрегнаха Възраждане, знаейки действителния ни % на утвърждение измежду българските гласоподаватели. Стана ясно още в изборната нощ, че за следващ път социолозите направиха опит да манипулират изборните резултати посредством техните прогнози. Това се случва за трети път в границите на една година по време на предизборна акция и тук ще слага въпроса: Кой управлява социолозите?  Имаме Съвет за електронни медии (СЕМ), който може да управлява медиите, само че нямаме сходна институция, която да управлява социологическите организации. Социолозите вършат най-различни изявления и постоянно се оказа, че в действителност те не са проучватели на публичното мнение, а рекламни сътрудници на партиите, които им заплащат изследванията и в чиято изгода те оказват въздействие. За нас резултатът ни не беше изненада. Дори мислим, че резултатът ни трябваше да бъде доста по-висок. В персоналните контакти, които имахме по време на акцията се уверихме какъв брой е огромна поддръжката за Възраждане. Цялата антикампания, която беше ориентирана против Възраждане, както и непрекъснатото и редовно манипулиране на социологическите данни, които бяха показвани от самото начало, като да вземем за пример това че Възраждане има 3 %, а ние взехме съвсем 5 %, не повлия на гласоподавателите и те поддържаха нашите хрумвания и поредните ни позиции с вота си.Мисля, че оттук нататък няма да приказваме за изненади, тъй като ролята на Възраждане е да ръководи България.

- С какво Възраждане завоюва вота на гласоподавателите?

- С поредни позиции и ясни политики. Нашите думи постоянно са подкрепени от нашите каузи. Това се вижда от гласоподавателите и това е повода нашите гласоподаватели непрестанно да нарастват.

- Обявихте като първа цел на Възраждане в новия парламент възобновяване на нормалността в страната и връщането на доверието на жителите в институциите. Как ще стане това?

- На първо място е належащо да бъдат отстранени всички ограничаващи ограничения в страната - да бъдат анулирани зеленият документ, насилствената имунизация и наложителното носене на маски. Връщането на доверието в институциите ще се случи тогава, когато институциите стартират да работят първо за ползите на жителите, а не за ползите на партиите.На второ място институциите би трябвало да стартират да дават отговор на всички запитвания и сигнали от страна на жителите, което към сегашния миг не можем да кажем, че се случва на 100 %.На трето, само че не на последно място, с цел да се възвърне доверието в институциите, е належащо жителите да видят, че отпред на страната са застанали хора, които съблюдават законите. Защото, в случай че законът не важи за ръководещите, а важи за ръководените, това не е закон, а облечена в законова форма, норма на произвол.

- Другата огромна цел на партията е ограничения против демографската рецесия и в частност държавна помощ за двойките с репродуктивни проблеми. Какви законови промени ще предложите?

- На първо място ще предложим до края на годината стратегия за демографска регенерация на България, която ще желаяме да бъде разисквана и призната в 47-то Народно заседание. Необходими са ограничения за подкрепяне на двойките с репродуктивни проблеми. Тук аз мога да приказвам и от лично име, тъй като второто ми дете е заченато ин витро и съм наясно от първо лице през какво минава една двойка, която жадува да има дете. Минал съм по този път и знам какво изпитват хората, които желаят да имат деца, само че не могат. Държавата би трябвало да направи всичко належащо, с цел да се подсигурява безпроблемно финансиране за всяка двойка, която пожелае да получи късмет да има дете. За тази цел считаме, че би трябвало да се провиснал спомагателни средства в бюджета.Нашите финансови специалисти ще създадат нужните планове, които ще предложим при разискването на бюджета за 2022 година, с цел да може всяка двойка, която желае, да получи финансиране в границите на месец, а не както е сега в границите на 6-9 месеца. Това финансиране да бъде оптимално освободено от бюрократични формалности. България има потребност от деца. Има близо 200 000 двойки в България, които обезверено желаят да имат дете, а българската страна и българските ръководещи не им оказват помощ по никакъв метод. Това е нещо, което би трябвало да се промени и ние от Възраждане ще работим за него.

- Какви са другите цели на Възраждане в 47-ото Народно събрание?

- Другите цели на Възраждане са ясни. Ние неведнъж сме ги представяли. Възраждане ще работи за смяна в правосъдната промяна, унищожаване на институцията основен прокурор, опазване на българския лев и недопускане на замяната му с евро. Ако е належащо ще желаяме свикването на народен референдум по този въпрос. Промяна в закона за образованието, с която да се отстрани делегираният бюджет на българските учебни заведения и да се вкара мандатност на шефовете. Премахване на комерсиалния статут на лечебните заведения и превръщането им в лечебни заведения, а не в търговски компании.

- Кои комисии Възраждане желае да оглави и за какво?

- Това не зависи единствено и само от нас, защото механизмът за взимане на решения в Народното събрание е обвързван с волята и желанието на всички останали политически субекти в Народното събрание. За нас всички комисии са значими. Няма комисия в Народното събрание, която можем да счетем за маловажна. Парламентът е място, където се основават законите и няма маловажни закони и маловажни комисии, тъй че ние ще се борим да имаме своето почтено посланичество във всяка една от комисиите в 47-то Народно заседание. Ако питате мен в персонално качество, въпреки всичко имайки поради, че съм по специалност преподавател, а и съм работил като директор  на музей в продължение на 4 години, персонално за мен комисиите, които са значими са комисиите по обучение, просвета и българи в чужбина.

- Поставихте изискване за присъединяване на Възраждане в диалозите за ръководството - преди този момент да паднат всички мерки  и ограничавания, свързани с ковид. Защо?

- Защото желаеме да водим естествен живот, тъй като тези ограничаващи ограничения имат унищожителен резултат върху българската стопанска система и психологичното здраве на хората. Същевременно нямат никакъв резултат върху разпространяването на Ковид 19. Очевидно е, че тази болест ще продължи да съществува, явно е, че ще живеем с нея, явно е, че всички ще прекарваме грипа. За страдание при някои (0,3 % от обществото съгласно статистиката) това боледуване ще приключи с летален край.

- Ще подкрепите ли държавно управление на Кирил Петков и Асен Василев?

- Няма по какъв начин да подкрепим държавно управление, което към момента не е споделило какво желае да направи. Нали първо би трябвало да забележим какви тъкмо са му задачите и вижданията за ръководството на България. Ако се окаже, че имаме съвпадения, в случай че се окаже че Кирил Петков и Асен Василев мислят като нас, в случай че мислят, че би трябвало да има нормализация на живота, в случай че кажат също като нас, че не трябва да се вършат отстъпки със Северна Македония и да се предава българския народен интерес, в случай че кажат същото като нас, че не желаят да има непознати военни бази в България, в случай че кажат също като нас, че не желаят да има непознато вмешателство в системата на българското обучение посредством непознати фондации и още доста други неща, не виждам безусловно никакъв проблем да ги подкрепим.  

- Как гледате на присъединяване на Българска социалистическа партия и Демократична България във властта?

- Те са взели участие във властта и преди. Както се споделя резултатите са забележими, тъй че нямам доверие, че ще има нещо, с което биха могли да ни изненадат.

- Ще настоявате ли за смяна на налозите в идващия бюджет?

- Да, изрично ще настояваме за отпадане на налог добавена стойност за медикаментите, за книгите и за храните от дребната потребителска кошница. Смятаме, че би трябвало да стартираме политика за последователно равнене, в случай че не на приходите то на покупателната дарба на българските жители. Ако приходите не могат да се усилят незабавно, то покупателната дарба може да се усили много бързо с един простоват административен акт - като просто се намалиДДС-то. В момента приходите на пенсионерите, които съставляват 1/3 от българското общество, се разпределят в две посоки: разноски за живот и заплащане на храни и медикаменти. Ето за какво ние ще работим за увеличение на покупателната дарба на пенсионерите сред 10% - 20%.

- Каква е оценката Ви за президентските избори, в които персонално участвахте?

- Смятам че имаше богат избор - 23 претенденти. Имаше хора, които сметнаха това за насмешка с българските жители. Истината е, че колкото е по-голям изборът, толкоз е по-представителна българската народна власт. В момента имаме двама претенденти, сред чиито послания в хода на акцията не се открои отчетлива разлика. Когато виждаме, че те споделят едни и същи полезности, тогава не приказваме за народна власт, тогава приказваме за предупреден избор. Ако изборът ти е редуциран до персони, които се разграничават единствено и само по имената и по биографиите си, само че другояче споделят едни и същи визии и стратегиите им са идентични, тогава на процедура някой ти е лишил избора. И това ни връща във времето на тоталитаризма.

- Ще наградите ли електората на Възраждане да взе участие в балотажа и в поддръжка на кой от двамата претенденти - Румен Радев или Анастас Герджиков?

- Както доста пъти съм споделил непоискана поддръжка не се дава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР